Brusque Ponies
Tämä on virtuaalihevonen ! / this is a sim-game horse! Sivun tiedot ja kuvat eivät liity millään tavoin toisiinsa!
Everything on these pages is just imagination and has nothing to do with real horses

© Suomen Hippos / Pirje Paananen

Perustiedot

Nimi Veiled Blade "Blade" Rekisterinumero VH18-017-0269
Rotu Shetlanninponi, rt Sukupuoli Ori
Syntymäaika 16.05.2018, 8v Säkäkorkeus 100cm
Kasvattaja evm Omistaja ​reibili, VRL-10965
Painotus Yleispainotus Koulutustaso HeB / Noviisi
Saavutukset KTK-I Kiinnostaako varsa? Varaa astutus

Luonne

Blade on kiltin ja rauhallisen luonteen omaava ori, joka ei kisapaikoilla ja tammojen kanssa ollessaan juuri hötkyile. Se ottaa työnteon vakavasti ja keskittyy siihen lastenkin kanssa. Käsiteltävyydeltään Blade on erinomainen ja sen kanssa pärjäävät kaikki vauvasta vaariin. Hienoliikkeinen ori osaa käyttäytyä kotoa poissaollessaan ja sen kanssa sujuvat muitta mutkitta hoitotoimenpiteet, matkustaminen ja vaikkapa uimaan lähteminen. Toisia hevosia kohtaan Blade on vähän välinpitämätön, muttei pistä pahakseen poniseuraa samassa tarhassa.

Blade on opetettu sekä ratsaille että ajoon, joista valjakkoajo kuitenkin on orin vahvuuksiin kuuluva enemmän. Se on ajaessa herkkä ja reipas, toimien pienin avuin ja kokemattomallakin kuskilla. Koulukokeessa Blade tekee aina parhaansa ja keskittyy hyvin tehden hienot ravilisäykset, joissa riittää takaosan työntöä isommankin ponin verran! Tarkkuusajossa ori on huolellinen, mutta vaatii vähän enemmän tarkkuutta myös ohjastajalta kuin koulukokeessa. Maratonosuudella ori on reipas ja rohkea menijä, joka suorittaa vesitehtävätkin ongelmitta eikä pelkää siltoja. Ratsain Blade osaa perusasiat ja osaava ratsastaja saa sen suorittamaan kivasti helppo B tasoisia tehtäviä, pohkeenväistössä on tosin vielä hieman opettelemisen varaa. Maastossa Blade on toimiva ja itsevarma toimien siellä myöskin yksinään. Kisapaikalla ori on fiksu ja tykkää olla kuvaamisen ja toiminnan keskipisteenä unohtuen välillä omiin ajatuksiinsa ihailijajoukon keskellä. Keskittyäkin se kyllä osaa sitten kun on tosi kyseessä, eikä oria haittaa yhtään, jos ratsastajaa tai ohjastajaa vähän jännittää kisatilanne, se tekee silti aina parhaansa!
© Jannica

Suku ja jälkeläiset

i. Cold Blade
rt, 100cm
ii. Sprite's Blade
vrt, 100cm
iii. Grazol Blade
vkk, 96cm
iie. Belch Powder
rt, 84cm
ie. Prialqyzal

rt, 103cm
iei. Wraith Mist
rt, 104cm
iee. Nuvrimis
rt, 102cm
e. Mylady
trt, 99cm
ei. Flofyde
rt, 106cm
eii. Shuflosin
prt, 102cm
eie. Thisithe

m, 102cm
ee. Belching
rt, 100cm
eei. Straqary
prt, 93cm
eee. Angel's Grudge
vprt, 97cm

Isä Cold Blade on shetlanninponikasvateistaan tutun Blade-tallin kasvatti. Ori kilpaili valjakkoajossa noviisi luokissa sijoittuen mukavasti, mutta ei koskaan noussut aivan rodun terävimpään kärkeen. Se oli luonteeltaan kiltti ja yhteistyöhaluinen ja teki myös tuntiratsun hommia sukupuolestaan huolimatta ratsastuskoululla, jossa asui.

Isänisä Sprite's Blade on myöskin Blade-tallin kasvatti. Vaativassa luokassa valjakkoa ja helppo B luokissa koulua kilpaillut ori oli kilpahevosena huippuluokkaa. Se voitti kaksi suomenmestaruutta valjakkoajossa ja kouluradoillakin menestystä tuli vuodesta toiseen. Ori oli luonteeltaan kiltti ja nöyrä. Sprite oli suosittu siitosori ja se jätti yli kaksisataa jälkeläistä ennen kuin menehtyi vanhuuteen yli kolmekymmentä vuotiaana.

Isänemä Prialqyzal jäi siitokseen nuorena eikä koskaan itse kilpaillut. Luonteeltaan vähän omapäinen ja karkailuun taipuvainen tamma ei ollut lasten käsiteltävissä, sillä se saattoi purra varoittamatta, joten tamma jäi pääasiassa aikuisten käsiteltäväksi. Prial sai 13 varsaa, jotka ovat menestyneet hienosti kilpakentillä kuin näyttelyissäkin.

Emä Mylady oli oman aikansa huippuponeja mitä tuli näyttelymenestykseen. Rakenteeltaan hieno tamma kantakirjattiin ykköspalkinnolla ja se on jättänyt myös jälkeläisilleen hyvää rakennetta, mutta ennen kaikkea yhteistyöhaluista ja kilttiä luonnetta. Lady kilpaili vähän valjakkoajossa noviisi luokissa, mutta ei pärjännyt siinä mitenkään mainittavasti.

Emänisä Flofyde toimi erään perheen tyttären kilpaponina. Se kilpaili menestyksekkäästi niin valjakossa kuin koulussakin, mutta omasi myös hyvän hyppytekniikan ja hyppäsi ratana 40cm. Ori oli luonteeltaan todella karjas mutta erittäin hyvin käsiteltävissä. Jälkeläiset ovat niittäneet menestystä vähän joka lajissa, mutta erityisen tunnettuja ne ovat näyttelymenestyksestään

Emänemä Belching ei koskaan kilpaillut itse, mutta se on tunnettu hyvistä jälkeläisistään. Se asui koko elämänsä kasvattajaperheensä lasten harrasteratsuna ja sai 8 jälkeläistä. Luonteeltaan hyvin kiltti ja helposti käsiteltävissä oleva tamma kuoli ähkyyn 26 vuotiaana.
© reibili (sukuselvityksen saa kopioida orin jälkeläisille)

Syntymäaika, skp Nimi Emä/Isä Omistaja
00.00.2017, ori/tamma nimi nimi omistaja
00.00.2017, ori/tamma nimi nimi omistaja
00.00.2017, ori/tamma nimi nimi omistaja

Kisakalenteri

VVJ
09.07.2018 Brusque Ponies Noviisi 1/50
12.07.2018 Brusque Ponies Noviisi 4/50
17.07.2018 Liljelunds Rustholl Noviisi 2/45
14.07.2018 Wyat Shetlands Noviisi 3/37
19.07.2018 Wyat Shetlands Noviisi 4/37
22.07.2018 Wyat Shetlands Noviisi 4/37
27.07.2018 Wyat Shetlands Noviisi 6/37

KRJ
..........

VSN näyttelyt (10p)
31.08.2018 VSN RCH (3½-4-3½-4-4-4-4-3½-3½-4=38p)

NJ
17.09.2018 Wyat Shetlands BIS2
23.09.2018 Maybeck Stud irtoSert

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Päiväkirjamerkintä 00.00.2018, kirjoittanut omistaja

Ulkoasu © najadi.net/a/vapaasti / Andrew Gustar / muokkaus VRL-10965
Tämä on virtuaalitalli / this is a sim-game stable