Duán Stable

Päivitetty viimeksi 17.06.2018

Muuta

Tallinpitäjä; reibili
virtuaalireibili@gmail.com


Kilpailuja ja muita tapahtumia
Anna positiivinen ääni VRL:n tallilistalla!
Hevosen vapaus loppui siihen kun ihminen tuli sen elämään. Hevonen otettiin kiinni, valjastettiin, pantiin liekaan, suljettiin talliin, mihin se vapaana ei olisi koskaan alistunut.
Villihevosen ja nykyisen hevosen välinen ero on tässä.
Hevonen ei ole kesyyntynyt, se on vain menettänyt osan vapauttaan.
(Erno Paasilinna)

Mihin oikein tulit?

Olet löytänyt tiesi Duán Stablen päärakennukselle. Päärakennus on huimiin mittoihin kasvaneen tallin keskus, jossa vastaanotamme vieraat, majoitamme tilapäistyöntekijät ja satunnaiset matkilijat sekä pidämme taukoa työn lomassa.

Tulijoita vastassa on aina joku. Joko tallin omistaja itse, tai joku vakituisista työntekijöistä. Heiltä kysymällä saat käteesi kartan, jonka avulla voit suunnistaa haluamaasi talliin hevosia katsomaan. Jos satut olemaan surkea suunnistamaan edes kartan avulla, älä huoli, me kyllä vaikka talutamme sinut kädestä pitäen oikeaan paikkaan.

Historiaa

Vuodesta 2011 pystyssä ollut talli aloitti toimintansa ensin pelkästään ravitallina ja nimellä Acstream. Hyvin pian vuoden 2012 aikana tallin nimeksi vaihtui kuitenkin Duán Stable, toiminnan kuitenkaan muuttumatta.
Jossain vaiheessa tallia alkoivat pikkuhiljaa vallata myös peitsarit, joten kun ne alkoivat viedä aina vain enemmän tilaa ravureilta, oli ainoa oikea vaihtoehto rakennuttaa niille omat tilat ja niin vuonna 2014 sai alkunsa Duán Pacers.

Duán Pacers ja Duán Stable toimivat omina yksiköinään aina vuoteen 2017 asti, tarkemmin heinäkuun lopulle, jolloin hieman tuuliviirinä tunnettu tallinpitäjä Reino (reibili) sai päähänsä yhdistää kaikki omistamansa tallit, ja ottaa lisäksi vielä muutamia laukkahevosiakin!
Näinpä siis vuoden 2017 heinäkuussa, talli on nyt yksi suuri yksikkö, ja hevoset Duán Pacersista (peitsarit), Duán Stablelta (ravurit) ja Rappadanista (ratsut) muuttivat kaikki täydellisen muodonmuutoksen kokeneelle tallille, Duániin.

Vuoden 2018 puolella Duánissa puhalsivat jälleen muutoksen tuulet. Suuruudenhullu omistaja pisti koko paikan täydelliseen remonttiin. Ja koska tallin omistuksessa on hehtaareittain maata, rakennettiin maille isommat, tilavammat ja paljon toimivammat yksiköt, - eli tallit tarhoineen ja kävelykoneineen - niin ravureille, peitsareille, kuin ratsuillekin. Vieläpä niin, että puoliveriset ja suomenhevosratsut saivat aivan omat, nimetyt tallit; Sardonic Sporthorses ja Ristikallion Suomenhevoset.
Laukkahevostoiminta ei koskaan ottanutkaan siipiä alleen, joten niiltä jäi vielä tilat shetlanninponeille, jotka asuvat Brusque Ponies nimisessä tallissa.

Täten Duánin alueella on nykyisin useita eri tallirakennuksia, ja paikat tuntuvat silti olevan jatkuvasti niin täynnä, että heikompia hirvittäisi.. Sanomattakin selvää, ettei tälläistä laitosta pyöritetä yksin, joten apuna meillä on suuri joukko vakituisia työntekijöitä ja heidän apunaan satunnaisesti työharjoittelijoita. Omistaja sitten suhaa tallien väliä päällepäsmäröimässä ja kiroilemassa kun mitään ei koskaan tehdä oikein.

Duán on siis pikkuhiljaa levinnyt käsiin siitä, mitä sen alun perin piti olla; pieni ravitalli keskellä korpea jossa omistaja tuntisi jokaisen hevosyksilön läpikotaisin. Nykyisin omistajalla on hyvin vaikeaa pitää langat käsissä, saati että muistaisi aivan tarkalleen mitä hevosia omistuksessaan on. Silti yksikään ei ole yhtään sen vähemmän rakas kuin toinen.

Osataan mekin!

Duán Stable on äänestetty vuoden ravitalliksi vuoden 2017 ravigaalassa. Saman vuoden gaalassa saatiin myös vuoden kylmäverinen montéhevonen (AH Minttukaakao) ja vuoden kilpaileva peitsariori (Dasha Ach) tittelit ja vuoden raviteoksi valittiin Ponidivisioonat, joissa Duánilla on vetovastuu yhdessä Guest Trottersin ja Narrilaivan kanssa.

Ulkoasu © M Layouts
Tämä on virtuaalitalli / this is a sim-game stable