Etusivu Ravurit Peitsarit Sardonic Sporthorses Ristikallion Suomenhevoset Brusque Ponies
Ravurit
"Kautta aikain on ollut, ja on edelleenkin niin - että hevonen tekee työt, mutta ajurille maksetaan."
- Tuntematon viisaus
Etusivu Lämminveriset Kylmäveriset Siitoshevoset Kasvatus

Uutisia

27.05.2017 Ei mitään uutta taivaan alla.

Info

Ravureiden elämä ei juurikaan paljon muuttunut tallin remontin yhteydessä. Ne jäivät asuttamaan vanhaa tallia sillä erolla, että lämminveriset, suomenhevoset ja ponit asuvat kukin omissa talleissaan. Tallirakennuksia on siis kolme, ja jokaisessa niissä on oljella tai olkipelletillä kuivitetut isot ja valoisat karsinat.

Tallien takana on useita pienempiä hiekkapohjaisia lankkutarhoja toipilaille, varsinaisia sairastarhoja meillä ei ole.
Laitumia ja isompia tarhoja sekä nurmipohjaisina että hiekkapohjaisina tallin ympärillä piisaa niin sanotusti vaikka muille jakaa, osassa on katokset joissa hevosen voi asuttaa tarvittaessa vuoden ympäri. Meillä hevoset tarhaavat yksilöistä riippuen laumoissa, samoissa porukoissa joissa ne viettävät kesän laitumellakin. Meiltä löytyy myös pihatto, jossa varsat viettävät aikaansa vieroituksen jälkeen isoissa laumoissa. Pihaton tarha on osittain metsikössä, joka tarjoaa varsoille erinomaisen mahdollisuuden liikkua vaihtelevassa maastossa. Uskomme, että varsoista kasvaa näin kestävämpiä kilpahevosia, kun ne saavat liikkua vapaasti mielensä mukaan vähän vaikeassakin maastossa.

Tallin välittömästä läheisyydestä, tarhojen välistä pääsee suoraan maastoreiteille, joissa hevosta on hyvä ajaa. Teitä riittää kymmenien kilometrien edestä, ja maisemat koostuvat pääasiassa mäntymetsästä, mutta matkan varrelta löytyy muunmuassa pienehkö lampi, jossa hevosia käydään usein uittamassa kesäaikaan.

Meiltä löytyy myös oma täysipitkä, eli 1000m metriä pitkä harjoitusrata, joka on usein sekä ravureiden että peitsareiden yheisessä käytössä. Rata nousee takasuoralta hieman ylämäkeen. Meillä hevosen valmennuskesta voidaan tehdä mahdollisimman monipuolista, sillä käytössä on myös ratsutallien läheisyydestä löytyvät isot ratsastuskentät.

Ulkoasu © 2013 M Layouts