virtuaalitalli | a sim-game stable
Duán Stable

Tämä on virtuaalihevonen ! / this is a sim-game horse! Sivun tiedot ja kuvat eivät liity millään tavoin toisiinsa!
Everything on these pages is just imagination and has nothing to do with real horses.

© Suomen Hippos / Emilia Fager

Perustiedot

Nimi Champagne Duán "Kalle" Rekisterinumero VH18-013-0022
Rotu Oldenburg Sukupuoli Ori
Syntymäaika 02.01.2018, 7v Säkäkorkeus 167cm
Kasvattaja Duán Stable Omistaja ​reibili, VRL-10965
Painotus Kouluratsastus Koulutustaso Grand Prix
Saavutukset KTK-I

Luonne

Kalle on kivasti perinyt luonnettaan molemmilta vanhemmiltaan. Siinä on kivasti terävyyttä, joka selkästi tulee emän puolelta, mutta myöskin hieman hönöä "hessuhopomaista" hölmöyttä joka ilmenee usein hieman järkyttyneenä tuijotuksena, eikä ole epäilystäkään, etteikö se olisi perinyt tätä isältään. Kalle on helppo käsitellä, eikä orin kanssa tarvitse harrastaa mitään kikkakolmosia tai muita temppuja, useimmiten sitä ei edes oriksi tajuakaan ennen kuin kurkistaa jalkojen väliin. Se ei pidä paljon meteliä itsestään ja sen kanssa on mukava harrastaa. Hoitotoimenpiteet sujuvat mallikkaasti, joskin orilla on hieman pilkettä silmäkulmassa ja se saattaa tylsistyessään alkaa hamuilemaan suuhunsa kaikkea mahdollista naruista hoitajansa hiuksiin.

Ratsuna ori on herkkä, omalla moottorillaan liikkuva eikä ratsastajan tarvitse paljon hikikarpaloita valuttaa siksi, ettei ori liikkuisi. Ori on muutoinkin näyttävä ilmestys ja erityisesti kouluaitojen sisäpuolella koko sen upea olemus liikkeitä myöten pääsee oikeuksiinsa melkeinpä ratsastajan kuin ratsastajan kanssa. Kalle antaa paljon anteeksi ratsastajan virheitä mutta on myös asioita joita se ei siedä ja yksi niistä on raippa. Raippaa orin kanssa ei ole koskaan tarvittu ja lähinnä se aiheuttaa orissa paniikonomaisen reaktion, jonka alkuperää emme koskaan ole onnistuneet selvittämään, sillä sen tiedämme varmasti, että koskaan sitä ei ole sillä lyöty.

Kallen kanssa voi huoletta maastoilla sekä yksin että porukassa, eikä sille ole niin väliksi onko se joukon hännillä, vetohevosena vai jossain porukan puolivälissä, se ei turhia kyttäile, eikä toiset hevoset tuota sille ongelmia. Siis siltä kantilta, että yrittäisi ketään potkia tai purra, ainoastaan se tietysti pitää ottaa huomioon, että Kalle on ori, eikä sen kanssa ihan välttämättä kannata mennä tamman takamukseen kiinni vaikka kuinka kiltti ja vähän epäorimainen onkin.
© reibili

Suku ja jälkeläiset

i. Ephemeral Forgetable
KTK-II, KV-II
ii. Santa’s Sidekick
iii. Santa Abarni
old, 173cm, rn
iie. Sinister Smile
old, 168cm, trn
ie. Forget It Dear
KRJ-II
iei. Believe Or Not
old, trn
iee. Stolen Morals
old, mrn
e. VIR MVA ch Oldfinion Castelle
KTK-I, KRJ-II, KV-II, VSN Champion
ei. VIR MVA Ch Chaucer
KTK-I, KRJ-I
eii. Canterbury Tales
württ, trn, 167cm
eie. Pickled Tink
württ, trn, 170cm
ee. Wendelin
KTK-III
eei. Walther
old, 171cm, rn
eee. Roswitha
old, 166cm, rt
Syntymäaika, skp Nimi Emä/Isä Omistaja
00.00.2017, ori/tamma nimi nimi omistaja
00.00.2017, ori/tamma nimi nimi omistaja
00.00.2017, ori/tamma nimi nimi omistaja

Kisakalenteri

KRJ
12.03.2018 Raatteen Suomenhevoset, Kutsu, GP - 4/30
17.03.2018 Raatteen Suomenhevoset, Kutsu, GP - 1/30
18.03.2018 Raatteen Suomenhevoset, Kutsu, GP - 2/30
21.03.2018 Raatteen Suomenhevoset, Kutsu, GP - 1/30
28.03.2018 Raatteen Suomenhevoset, Kutsu, GP - 1/30
30.03.2018 Raatteen Suomenhevoset, Kutsu, GP - 4/30
30.03.2018 Raatteen Suomenhevoset, Kutsu, GP - 3/30
25.03.2018 KK Savioja, Kutsu, GP - 3/20
25.03.2018 KK Savioja, Kutsu, GP - 3/20
28.03.2018 KK Savioja, Kutsu, GP - 3/20
07.04.2018 Lobrede, Kutsu, GP - 1/30
13.04.2018 Lobrede, Kutsu, GP - 4/30
14.04.2018 Lobrede, Kutsu, GP - 1/30
25.04.2018 Lobrede, Kutsu, GP - 1/30
12.04.2018 Rêve de Haussea, Kutsu, GP - 3/30
14.04.2018 Rêve de Haussea, Kutsu, GP - 3/30
17.04.2018 Rêve de Haussea, Kutsu, GP - 5/30
18.04.2018 Rêve de Haussea, Kutsu, GP - 2/30
20.04.2018 Rêve de Haussea, Kutsu, GP - 3/30
23.04.2018 Heidseck Sporthorses, Kutsu, GP - 1/30
27.04.2018 Heidseck Sporthorses, Kutsu, GP - 1/30

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Päiväkirjamerkintä 02.01.2018, kirjoittanut omistaja
Tänään tallilla olikin taas tavallista enemmän vilinää ja vilskettä, sillä Oldfinion Castelle oli meillä liisattuna Oldfinionista ja se varsoikin tänään omasta oristani Ephemeral Forgetablesta kauan toivotun orivarsan! Varsominen sujui hyvin ja lempinimeltään Kalleksi nimetty varsa nousi pian syntymänsä jälkeen ylös ja joi ensimmäisen annoksen ternimaitoa, jonka jälkeen se kellahti takaisin oljille köllöttelemään ja ihmettelemään, ketä ovat nuo omituiset otukset karsinan ovella. Varsa tuntui olevan hirmu rohkea heti alusta asti, kun taas illalla kävin sitä katsomassa, se ei perääntynyt karsinan perälle pakoon, kun ihminen sitä lähestyi, vaan tuli haistelemaan (ja vähän maistelemaan), kun menin harjaamaan Castellen ja viemään sille iltaruuat. Rapsuttelin Kallea tovin, kunnes kello alkoi olla jo sen verran paljon, että loput iltapuuhat kutsuivat, jotta itsekin pääsisi joskus nukkumaan

Kouluvalmennus 12.02.2018, kirjoittanut omistaja
Kalle oli kasvanut jo isoksi hevoseksi, se oli juuri kääntynyt seitsemän vuotiaaksi. Tänään päästäisiin ensimmäistä kertaa tositoimiin, kun Helena saapui meitä valmentamaan, kisakausi olisi käsillään ja jonkun olisi hyvä tulla katsomaan, kuinka orin kanssa ollaan edetty ja uskaltaako meitä vielä kilpakentille päästääkään.
Alkuverryttelyt teimme itsenäisesti, tein sen aikana paljon siirtymisiä käynnistä raviin ja takaisin, jotta saisin orin vielä paremmin kuulolle. Sen jälkeen tehtiin vähän helppoja harjoituksia, lähinnä voltteja ja kolmikaarista kiemurauraa ja keskityttiin lähinnä siihen, että ori liikkuisi rennosti ja oikein, mutta reippaasti. Kalle oli erittäin miellyttävä ratsastaa ja Helenakin sanoi, että ori pääsisi urallaan vielä pitkälle, sille liikkuminen tuntui olevan helppoa. Jossain kohtaa ori alkoi nakella päätään hieman ärsyyntyneen oloisesti ja Helena kehotti minua kiinnittämään huomiota enemmän käsiini, ja kun annoin orille enemmän ohjaa ja keskityin pitämään tasaisen ohjastuntuman, liikkui orikin taas rennommin. Valmennuksen loppuun otettiin vielä askeleen pidennyksiä ja peruutusharjoituksia, joiden kanssa ei juurikaan ollut ongelmia, ratsuttaja oli tehnyt orin kanssa hyvää työtä ja siitä oli muutoinkin kasvanut oikein hyvällä työmoraalilla varustettu hevonen. Loppuverryttelyt saimme tehdä itsenäisesti. Niiden aikana ori säikähti ilmeisesti katolta tippuvaa lunta ja se ampaisi maneesin toisesta päästä laukalla toiseen päähän, joten lähdettiin tekemään loppukäynnit maastoon sen jälkeen kun tilanne oli hieman rauhoittunut ja Kallekin tajunnut, ettei siellä maneesissa ole mitään pelättävää.

Päiväkirjamerkintä 15.03.2018, kirjoittanut omistaja
Ehdin tänään istahtaa alas ja katsella tuloksia kantakirjoista, meiltä oli aikamoinen joukko niihin ilmoitettu. Parin pettymyksen jälkeen meinasin kiljua riemusta, kun huomasin, että Kalle oli palkittu ykkösellä! Meillä ei olekaan sitten Rappadan's Knowledgeablen ollut ykkösellä kantakirjattua ratsuoria, mutta nytpä on, ja vieläpä oma kasvatti, aivan kuten Aapelikin! Tiesin kyllä, että ori on hieno, mutta silti ykköspalkinto tuli hieman yllätyksenä, tästä saatiinkin taas uutta pontta työskennellä vähän enemmän ja kovemmin tulevia laatuarvosteluja ajatellen.
Kallen kanssa on jo kivasti ehditty koulukisojakin kiertämään ja muutama sijoituskin ollaan jo saatu napsittua. Mieleni teki heti käydä kirjoittamassa markkinoille ilmoitus, että Kalle olisi tammanomistajien käytössä, mutta maltoin vielä mieleni ja teen sen vasta sitten, kun sillä vähän enemmän näyttöjä kilpailujen suhteen.
Tänään käytiin Kallen kanssa ihan kahdestaan maastossa, sää oli mukavan aurinkoinen, aivan kuin se olisi heijastanut omaa hyvää tuultani mikä Kallen kantakirjatulos oli minussa saanut aikaiseksi. Kalle tallusteli tottuneesti tuttuja reittejä ja minä annoin sen mennä aivan omia polkujaan pitkin ohjin. Tultuamme harjoitusradalle keräsin ohjat paremmin käsiini ja annoin orille luvan mennä - ja sehän meni. Radalla oli hyvä pitävä pohja jossa oli hyvä päästää täyttä laukkaa niin paljon kun Kallen jaloista vain lähti ja orikin tuntui nauttivan irrottelusta oikein olan takaa, eikä se olisikaan oikein malttanut hidastaa sitten kun niin pyysin. Takaisin tallille päin tultiin rauhallisesti käynnissä, jotta ori palautuisi rallittelusta.
Tallssa syötin sille vähän ehkä normaalia enemmän porkkanan paloja, mutta sen Kalle oli totisesti ansainnut. Pesin orin, sillä se oli hionnut hieman ja loimitin sen sitten sen jälkeen lämpimästi ja vein takaisin tarhaansa, jonne sille oli viety päiväheinät jo odottelemaan.

Saavutukset

ei saavutuksia