virtuaalitalli | a sim-game stable
Duán Stable

Tämä on virtuaalihevonen ! / this is a sim-game horse! Sivun tiedot ja kuvat eivät liity millään tavoin toisiinsa!
Everything on these pages is just imagination and has nothing to do with real horses.

© Kasvattaja

Perustiedot

Nimi Kaunon Marianne Rekisterinumero ei rek
Rotu Suomenhevonen Sukupuoli Tamma
Syntymäaika 08.10.2017, 1v Säkäkorkeus 155cm
Kasvattaja Kaunovaara Omistaja ​reibili, VRL-10965
Painotus Kouluratsastus Koulutustaso Helppo B

Luonne

Olin salaa muilta katsellut uutta suomenhevostammaa, salaa tietenkin siksi että minua oli jo ripitetty siitä, että ostan vain lisää hevosia vaikka entistenkin majoittaminen alkaa tehdä tiukkaa, eikä hoitajien kädet ja aika kohta riitä niiden hoitamiseen. Kaunovaarassa oli myytävänä kantakirjakelponen tamma, jota lähdin katsomaan. Olin aivan myyty heti kun näin Mariannen ensimmäistä kertaa enkä aikaillut kauppojen tekemisessä. Marianne muuttaisi meille joulukuun ensimmäinen päivä.
Kun tamma sitten lopulta saapui sain tietenkin paheksuvia katseita ja komentteja "hoida itse hevosesi", mutta kun Marianne oli hetken ollut työntekijöiden ihasteltavana ja rapsuteltavana, ei kukaan enää sanonut pahaa sanaa, sillä Marianne sulatti kaikkien sydämet. Se on utelias luonne johon oli hyvin helppo ihastua heti.

Kun yhteen pistetään kaksi hyvinkin uteliasta, vilkasta ja nopeasti oppivia hevosia, ei lopputulos voi olla muuta kuin maailman uteliain, vilkkain ja nokkelin tyyppi. Jos Marianne eläisi ikuisesti, olisi ikiliikkuja keksitty. Tamma toimii joka tilanteessa hienosti, vaikkakin sen reaktiot kaikkeen ovat vähän liioitellun suuria, eikä se oikein hahmota omaa kokoaan ja saattaa töniä tai tallata ihmisten varpaille häslätessään. Herkkujen takia tamma tekisi mitä vain, jotenka sen opettaminen on ollut helpoimmasta päästä minun hevoshistoriani aikana. Kengitykset, raspaukset, matkustus.. kaikki käy.

Ratsastaessa tamman askellukseen voi olla hiukan vaikea aluksi tottua, vaikkei se ole mistään pahimmasta päästä todellakaan. Se kävelee todella reippaasti ja sen kanssa saa tehdä töitä sen eteen, että se kulkisi rennosti ja rauhassa. Raippaa tämän kanssa ei koskaan tarvinnut. Esteratsuna tamma on vähän maanantaikappale, se kyllä hyppää hyvin ja innokkaasti niin kauan kun estekorkeus on tarpeeksi matala. Koulukiemurat Marianne taitaa hienosti ja vaikka se vähän hätäinen onkin, niin huolella tehtyjen alkuverryttelyjen ja rauhoittumisharjoitusten jälkeen se on oikeinkin kivasti ja rauhassa liikkuva tapaus.

Maastossa tamma tahtoo käydä vähän turhan kierroksilla ja tämän kanssa onkin turha haaveilla mistään rauhallisista kävelymaastoista. Sen sijaan vauhdikkaaseen menoon Marianne sopii oikeinkin hyvin ja on yksi lemppareistani niillä reissuilla, kun päästellään urku auki sänkipellolla tai harjoitusradalla.
© reibili

Suku ja jälkeläiset

i. Kaunon Sukkela
KTK-II, SV-II
ii. Suikuri
KTK-II
iii. Sulivari
rn 163cm
iie. Selma
rt 162cm
ie. Helike Huura
-
iei. Elmeri Helmeri
rtpäis, 149cm
iee. Kylmäsydän
m, 157cm
e. Vähäpellon Marenki
KTK-III
ei. Kuusvelho
KTK-II
eii. Kuusveikko
tummanrautias, 161cm
eie. Erätuuli
punarautias, 156cm
ee. VSN Ch Nokihelmi
KTK-II
eei. Nokivalkea
musta, 165cm
eee. Villihelmi
tummanrautias, 167cm
Syntymäaika, skp Nimi Emä/Isä Omistaja
00.00.2017, ori/tamma nimi nimi omistaja
00.00.2017, ori/tamma nimi nimi omistaja
00.00.2017, ori/tamma nimi nimi omistaja

Kisakalenteri

KERJ
..........

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Saavutukset

ei saavutuksia