Tervetuloa Ristikallioon!

Ristikallion Suomenhevoset, lyhyemmin ja tuttavallisemmin Ristikallio, sai alkunsa, kun Duán Stablen omistaja reibili, taikka Reino, kuten jotkut kutsuvat, sai eräänä kauniina päivänä päähänsä, että tahtoisi alkaa kasvattaa suomenhevosia isommassa mittakaavassa, kun mitä siihen mennessä oli tehty.
Idea muhi aikansa, ja melkein jo ehdin kokonaan luopua ajatuksesta. Kunnes sitten Duániin vain muutti jatkuvasti uusia suomenhevosia, ja niiltä meinasi tilat loppua kesken. Näin ollen, rakennettiin aivan Duánin kylkeen ja osittain sen maillekin kolme uutta tallirakennusta, jotka ristittiin Ristikallioksi.

Tervetuloa tutustumaan, toivottaa reibili (virtuaalireibili@gmail.com) ja tallin väki!
Jos pidit tallista, voit antaa sille positiivisen äänen VRL:n tallilistalla

Vähän meistä

Ristikalliossa on kolme erillistä tallirakennusta, jossa yhdessä asuvat orit, toisessa tammat ja kolmanteen majoitetaan siitostammat varsoineen. Duánin kanssa yhteiseen pihattoon voimme majoittaa vieroitetut varsat. Mikäs sen parempaa, kun painia isossa porukassa päivät pääksytysten vailla huolia. Kelpaisi minullekin.

Karsinat on puuelementeistä rakennettuja, noin 13 neliön kokoisia, joten niissä on hyvin tilaa isommallekin hevoselle. Kuivikkeena käytetään olkea tai olkipellettiä. Tarhoja meillä on yhteisessä käytössä niin Duánin kuin Sardonicin kanssa. Hevoset tarhaavat vähintään neljän hevosen porukoissa, aamusta iltaan.

Tallilla on käytössä iso kenttä, sekä maneesi, ja molempiin on varattu oma estekalustonsa, ettei niitä tarvitsisi raahata aina edes takaisin sen mukaan kummassa treenataan. Näiden lisäksi ympräillä on kymmeniä kilometriä metsämaisemalla varustettuja hiekkateitä ja toki niitä kinttupolkuja siellä metsässäkin. Sen lisäksi lähistöltä löytyy lampi, jossa hevosia voi kesäisin uittaa. Hevosia voi myös käyttää ravureille alunperin tarkoitetussa kävelykoneessa. Ainakaan treenipaikkojen puutteesta ei pitäisi olla kiinni se, etteikö hevosillamme voisi pärjätä kilpailuissakin, edes joskus.

Ristikallio ei ole painottunut erityisesti mihinkään lajiin, vaan meillä asuu ja kasvatamme suomenhevosia niin kouluratsuiksi, esteille, kenttään tai valjakkoon. Usein hevosemme ovat näiden kaikkien lajien taitajia, joskin valjakkoajo voi olla vähiten edustettuna. Meillä on kapasiteettiä myös järjestää kisoja itse, ja aika ajoin saatatkin bongata kilpailukutsuja Keskustan foorumilla, jossa niitä mainostetaan.

Ristikalliossa tapahtuu!

Ristikalliossa järjestetään kuukausittain valmennuksia niin kouluratsastuksen kuin esteratsastuksenkin parissa. Satunnaisia valjakkovalmennuksia voidaan järjestää myös. Lisää tästä voit lukea valmennustoiminnan omilta sivuilta

Muita suomenhevostalleja

Sivuja päivitetty viimeksi; 10.10.2018