Kasvatuksesta

Vapaasti by AK Ristikallion kasvatustoiminta keskittyy pääasiassa yleispainotteisten suomenhevosten kasvatukseen, mutta aina toisinaan meiltä putkahtaa maailmalle myös hevosia, jotka ovat painottuneet vain yhteen lajiin. Valjakkoajo tippui pois tallin kasvatusohjelmasta helmikuussa 2019.

Meille tärkeintä on määrän sijaan laatu, joten pyrimme valikoimaan kasvattiemme vanhemmiksi kilpailuissa menestyneitä yksilöitä, jotka sekä rakenteensa että luonteensa puolesta soveltuvat niin käyttöön kuin näyttöönkin. Meille tärkeintä ei ole titteleitä toisensa perään keräävät hevoset, vaan se, että hevoset ovat niin fyysisesti kuin henkisestikin sellaisia, että ne kestävät tehdä pitkän kilpailu-uran ja ovat samalla erinomaisia harrasteratsuja.
Kasvattajana minulle tärkeintä on se, että kasvatti saa pitkäikäisen ja rakastavan kodin.

Kasvatteja ei tehdä niin sanotusti liukuhihnalta ja pääosin kaikki kasvatit on suunniteltu kotiin. Muutaman kerran vuodessa saatetaan laittaa jokunen varsa suoraan julkiseen myyntiin, mutta useimmiten oman ristikalliolaisen hommaaminen on tilausvarsojen varassa, mikäli sellainen kiinnostaa.

Tilausvarsa?

Ristikalliosta on mahdollista saada myös tilausvarsoja. Sekä orit että tammat ottavat vastaan myös tallin ulkopuolisia hevosia. Tilausvarsoihin liittyvissä asioissa tavoitat minut sähköpsotitse virtuaalireibili@gmail.com. Tilausvarsojen tiimoilta voit ottaa yhteyttä myös jokaisen hevosen omilta sivuilta löytyvien lomakkeiden kautta ("varaa astutus"). Tammojen lomakkeessa kysellään varsan tulevaisuuden suunnitelmia, joten varauduthan kertomaan niistä hieman.

Kasvatit ja myyntiehdot

Ristikalliossa ei ylläpidetä kasvattilistaa näillä sivuilla, vaan kasvattejamme voit tarkastella täältä. Kasvattimme tunnistat etuliitteestä Ristikallion.

Myyntiehdot ovat hyvin simppelit:
- Kasvattajaksi hevosen sivuille merkitään Ristikallion Suomenhevoset, linkitettynä etusivulle.
- Kasvatti on rekisteröitävä VRL:oon, kasvattajanimeksi Ristikallion, kasvattajaksi RIST4253
- Kasvatilla tulee olla netissä pysyvät sivut. Jonkinlainen aktiviteetti on plussaa, mutta ensisijaisesti tärkeintä on saada varsoille pysyvät ja rakastavat kodit.
- Kasvatin saa myydä eteenpäin kysymättä minulta ensin, mutta uudet sivut on ilmoitettava kasvatin vaihtaessa kotia/osoitetta, tai sen vanhoilta sivuilta löydyttävä linkki uusille.