Ristikallion Nadal

meriitit
VIRTUAALIHEVONEN

Nimi Ristikallion Nadal "Nadal"
Jälkeläiset
syntynyt, nimi, isä/emä
Saavutukset
Saavutus

Saavutuksen tiedot

Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, ori
Syntymäaika, ikä 05.08.2018, 2v
Väri, säkä vprt, 152cm
Rekisteritunnus VH18-018-2106
Koulutustaso/painotus HeA, 90cm, Helppo, Noviisi
Kasvattaja Ristikallion Suomenhevoset
Omistaja ​reibili, VRL-10965
Varaa astutus  

kuvat © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

VSN näyttelyt (0p)
paikka - RCH (0p)

Luonne

Nadal on kaikin puolin helppo tapaus. Usein aamuisin karsinassa on vastassa hapan naama, joka kuitenkin kertoo vain siitä, että omistajansa tapaan Nadal ei myöskään lainkaan ole aamuihmisiä. Tai siis hevosia. Nadal toimii hienosti tilanteessa kuin tilanteessa, eikä uudet ja jännittävätkään asiat saa orin pasmoja niin sekaisin, että se järjestäisi minkäänlaisia draamakohtauksia. Se kulkee narussa nätisti, ja vaikka toisinaan se saattaa hörähdellä tytöille kulkiessaan, niin muutoin se ei jaksa tehdä itsestään numeroa. Ori nousee kuljetuskoppiin hienosti, vaikka matkustaakin mieluummin ja paremmin kuorma-autossa jossa sillä on mahdollisuus olla kylki menosuuntaan. Se ei kuitenkaan stressaannu trailerissakaan matkustelua yksin eikä yhdessä. Kengittäessä ori malttaa seistä paikoillaan koko toimenpiteen ajan.

Ratsastaessa Nadalista saa kaivella sen parhaita puolia esiin ihan tosissaan. Siirtymisiä, pieniä voltteja ja ympyröitä tekemällä orin usein saa mukavasti herkistelyä avuille, mutta huolelliset alkuverryttelyt ovat kaiken A ja O. Liitokavioksi sitä ei voi hyvällä tahdollakaan luonnehtia, mutta siitä on saatu koulittua kiva kouluratsu, jonka selkään uskaltaisi laittaa aloittelijankin. Esteillä orissa on mukavasti virtaa ja se pysyy hyvin käsissä. Erikoisesteet eivät useinkaan tuota orille ongelmia, mutta esimerkiksi maastoesteillä se ei oikein tahtoisi mennä veteen. Valjakkohevosena ori on parhaimmillaan kestävyyskokeessa, vahva ori jaksaa suorittaa eikä väsähdä helposti. Maastoon orin kanssa uskaltaa huoletta lähteä yksinkin. Nadal kulkee varsin ketterästi myös vaikeakulkuisilla metsäpoluilla ja harvoin säikähtää mitään niin, että riistäytyisi käsistä.
© reibili

Sukutaulu

i. Kekkeruusi
KTK-II
rt, 156cm
ii. Keksimestari
rt, 151cm
iii. Keke
rt, 156cm
iie. Bella
rt, 149cm
ie. Pippuri
prt, 153cm
iei. Pätevä
trt, 150cm
iee. Meirami
trt, 152cm
e. Harakanlento
KTK-I
rt, 152cm
ei. Variksenpesä
prt, 157cm
eii. Vaniljakaramelli
trt, 152cm
eie. Pikseli
rt, 156cm
ee. Olivia
prt, 157cm
eei. Veikkonen
rt, 158cm
eee. Maikin Manteli
rt, 157cm

Isänisä Keksimestari teki menestyksekkään uran niin kouluratsuna kuin esteratsuna. Tämän lisäksi se nähtiin muutaman kerran myös työhevosten suomenmestaruuskisoissa joista yhdellä kertaa kotiintuomisina oli pronssisija. Keksimestari oli luonteeltaan kiltti ja kuuliainen, mutta oman arvonsa tunteva herrasmies. Ori ei ollut kovin suosittu siitosori, mutta se ehti jättää ennen tapaturmaista kuolemaansa reilut 40 varsaa. Isälinja harvinaistui kun suurin osa sen orijälkeläisistä on ruunattu.

nisä Keke oli mitäänsanomattoman näköinen, luonteeltaan myös hieman kurja ori. Sitä kuitenkin käytettiin siitoksessa, koska sen omistaja halusi omasta oristaan muutaman varsan. Jälkeläisiä siitä jäi 6 kappaletta, joista vain kolme oli oreja ja niistäkin kaksi ruunattu. Jälkeläiset olivat isäänsä kivempia luonteeltaan. Keke kuoli vanhuuteen omassa karsinassaan yön aikana kunnioitettavassa kolmenkymmenenneljän vuoden iässä.

Isänisänemä Bella oli myös Keken omistaja. Bella oli luonteeltaan itse rauhallisuus ja kilpaili naapuriperheen tyttären ratsastamana seuratasolla Helppo B luokissa koulua ja 80cm radoilla esteillä. Bella jäi eläkkeelle kisaratsun puuhista 13 vuotiaana ja se astutettiin. Varsoja Bella ehti saada neljä kappaletta. Neljännen varsan jälkeen se ei enää tiinehtynyt. Bella eli saman omistajan hoteissa elämänsä loppuun ja lopetettiin 27 vuotiaana sen vuoksi, että sen hampaat alkoivat olla jo huonossa kunnossa.

Isänemä Pippuri toimi lähes koko elämänsä siitostammana. Siitä ei hieman haastavan luonteensa vuoksi yritetty koskaan kilpahevosta, mutta oli koulutettu Helppo B tasolle. Se liikkui kuitenkin hienosti sitten, kun sen kanssa pääsi yhteisymmärrykseen. Helppoluontoisten orien kanssa yhdistettynä sen varsoista tuli luonteeltaan enemmän yhteistyökykyisiä ja kelpo kisaratsuja, kuin myös harrastehevosia.

Isänemänisä Pätevä tulee ravisuvusta ja teki itsekkin hyvän uran raviradoilla. Ori on kantakirjattu II palkinnolla, joten rakenteeltaan se oli myös hieno. Luonteeltaan ori oli kiltti ja helppo käsitellä. Ähkyn vuoksi 18 vuotiaana lopetettu ori sai reilut sata jälkeläistä, joista suurin osa on tehnyt uransa ravureina, mutta osa on meritoitunut myös kilparatsuina ja ne ovat olleet pidettyjä harrasteratsuja.

Isänmänemä Meirami oli kiltti tamma, jonka raviura alkoi lupaavasti neljällä perättäisellä voitolla. Tamman uran kuitenkin katkaisi hankosidevamma ja se siirrettiin nuorena siitokseen. Tamma ei osoittautunut kummoiseksikaan periyttäjäksi ravipuolelle, mutta ratsuina sen jälkeläiset ovat toimineet erittäin hyvin. Meiramilla itsellään oli ravisuvustaan ja taustastaan hieno kolmetahtinen laukka ja sitä se periytti jälkeläisilleenkin.

Emänisä Variksenpesä ei ollut itse kummoinenkaan kilpahevonen, vaan se asusteli kasvattajallaan koko ikänsä, jolla ei ollut aikaa kilpailuttaa oria. Se oli luonteeltaan oikea lapanen, sille kävi kaikki mitä sen kanssa tehtiin eikä sitä olisi oriksi uskonutkaan ellei kurkannut jalkojen väliin. Sitä käytettiin kasvattajansa toimesta vähän myös siitokseen, ja se jättikin luonteeltaan helppoja varsoja, joista on tullut oikein hyviä kilpahevosiakin.

Emänisänisä Vaniljakaramelli oli karjas ori, jota kilpakumppanit oppivat äkkiä väistämään kisapaikoilla. Ei se ilkeä ollut, mutta huuteli kovaan ääneen toisille hevosille, kasvoi kaksi metriä silmissä ja yritti päästä tekemään tuttavuutta jokaisen eteen tulevan tamman kanssa. Esteitä 110cm ratana hyppäävä ori oli menestynyt kilpahevonen kansallisella tasolla, ja ennen kokonaan eläköitymistään se sai reilut sata varsaa, jotka ovat perineet isänsä hienon rakenteen, mutta ovat olleet paljon mukavampia käsitellä.

Emänisänemä Pikseli oli luonteeltaan kiltti tamma ja periytti luonnettaan myös varsoilleen, joita se sai kahdeksan kappaletta, kunnes ei enää vanhemmalla iällä tiinehtynyt. Pikseli kilpaili kouluratsuna Vaativa B luokissa ja olikin lennokkaiden ja joustavien liikkeidensä kanssa melko näyttävä näky. Pikselin varsat olivat haluttuja ja ne kaikki löysivät kodin osaavien kilparatsastajien luota ja vanhimmat niistä ovat tehneet menestyksekkään uran omissa lajeissaan.

Emänemä Olivia loukkasi oikean etujalkansa painessaan toisten varsojen kanssa vuosikkaana. Loukkaantuminen esti sen kilpauran kokonaan, mutta se jäi kevyeen käyttöön kasvattajalleen ja sittemmin tekemään varsoja. Tamma tuli sellaisesta suvusta, että sillä oli rutkasti siitosarvoa ilman omia kilpailunäyttöjäkin. Luonteeltaan hapan tamma ei ollut kaikista mukavin käsitellä etenkään varsa allaan, mutta se ei onneksi jättänyt luonnettaan varsoihinsa.

Emänemänisä Veikkonen on itse ravisukuinen ja sen kasvattaja yritti turhaan useita vuosia saada Veikkosesta itselleen edes harrasteravuria. Lopulta kymmenen vuotiaana kasvattaja luovutti ja möi laukkaherkän orin ratsuksi. Oli hilkulla, ettei Veikkosta olisi ruunattu uuteen kotiin muuttaessa, mutta sen verran kiltti ja helppo se oli käsitellä, että uusi omistaja luopui ajatuksesta. Onneksi niin, sillä uuden omistajansa kanssa Veikkonen kilpaili menestyksekkäästi niin koulussa, esteillä ja valjakossa. Satunnaisesti se kävi kilpailemassa myös kenttäesteratsastuskisoissa ottaen muutaman sijoituksen sieltäkin. Veikkonen oli oikea monitoimihevonen, aivan kuten sen jälkeläisetkin joita se ehti ennen kuolemaansa jättää reilut sata kappaletta.

Emänemänemä Maikin Manteli oli kuvankaunis tamma, joka kenttäratsun uran ohella kierteli myös näyttelykehissä. Tamma kilpaili kenttää CIC1 tasolla menestyksekkäästi. Se oli vauhtikestävä ja rakasti hyppäämistä, ja sen ura jatkuikin useita vuosia aina siihen asti, että omistaja päätti astuttaa sen. Tamma tiinehtyi kuitenkin valitettavan heikosti ja lopulta se sai vain kaksi varsaa, jotka ovat tahollaan tehneet hyvät urat kilpakentillä ja perineet emänsä hienon rakenteen sekä kiltin luonteen.
© reibili (sukuselvityksen saa kopioida tamman jälkeläisille copyja vastaan)

Kisakalenteri, KRJ

03.03.2019 Cadogan Helppo A 1/30
03.03.2019 Cadogan Helppo A 5/30
04.03.2019 Cadogan Helppo A 1/30
08.03.2019 Cadogan Helppo A 5/30
11.03.2019 Cadogan Helppo A 2/30
14.03.2019 Cadogan Helppo A 5/30
18.03.2019 Cadogan Helppo A 4/30
19.03.2019 Cadogan Helppo A 5/30
21.03.2019 Cadogan Helppo A 5/30
22.03.2019 Cadogan Helppo A 1/30
24.03.2019 Cadogan Helppo A 2/30
25.03.2019 Cadogan Helppo A 5/30

Kisakalenteri, KERJ

00.00.2010 paikka luokka sijoitus

Kisakalenteri, ERJ

00.00.2010 paikka luokka sijoitus

Valmennukset / Päiväkirja

Päiväkirjamerkintä 00.00.2018

kirjoittanut omistaja