Ristikallion Sotilaspoliisi

KTK-II, SV-I
VIRTUAALIHEVONEN

Nimi Ristikallion Sotilaspoliisi
Jälkeläiset
syntynyt, nimi, isä/emä
Saavutukset
KTK-II

19 + 18 + 19 + 19 = 75p

SV-I

8,6+10+10+9,25=37,85p. Tilaisuuden paras 2-vuotias

Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, ori
Syntymäaika, ikä 14.08.2018, 2v
Väri, säkä tprt, 160cm
Rekisteritunnus VH18-018-1735
Koulutustaso/painotus VaB, 110cm, CIC1, Vaativa
Kasvattaja Ristikallion Suomenhevoset
Omistaja ​reibili, VRL-10965
Varaa astutus  

VSN näyttelyt (0p)
paikka - RCH (0p)

Luonne

Sotilas on luonteeltaan hyvinkin oman arvonsa tunteva, kuitenkin kaikkien käsiteltävissä oleva ori. Ori viedään aamulla ensin ulos ja haetaan illalla viimeiseksi sisälle. Se tahtoo jatkuvasti tietää missä sen muu lauma menee ja sillä onkin joku salainen kyky pitää kaikki muut kurissa ja nuhteessa pelkällä läsnäolollaan. Kovaäänisesti paikallaolonsa ilmoittava ori on miellyttävä tyyppi, kunhan rajat on kaikille selvät. Simputusta ori ei kestä, se osaa kyllä purra ja potkiakin jos kokee tilanteen sille epäreiluksi. Sitä kestää kyllä komentaa, mutta sen on tapahduttava kerralla niin lujaa, että menee perille. Olenkin joskus sanonut vähän sen käytöstä arkaileville ihmisille, että Sotilas ei välitä siitä, vaikka löisit sitä kakkosnelosella päin näköä, sitä saa joskus tosisaan komentaa melko lujaa. Kengityksessä siivosti käyttäytyvä, mutta matkustuksesta ori ei juuri pidä, vaan saattaa stressaantua pidemmillä matkoilla.

Alkuun hieman kankea ja etupainoinen ori tarvitsee huolelliset alkuverryttelyt ennen kunnon treenejä. Siirtymisiä ja pieniä voltteja tekemällä ori saadaan mukavan notkeaksi ja kevyemmäksi edestä. Kolme hyvää askellajia joissa on miellyttävä istua. Etenkin laukkaa monet kuvailevat kuin istuisivat keinuhevosen selässä. Esteillä suorittaa hyvällä tyylillä, joskin sen suuri kompastuskivi ovat erikoisesteet. Sen huomio voi herpaantua kun täytyy kytätä niitä hirvityksiä, ja kieltoja voi tulla. Ratsastajan vain täytyy ratsastaa oria reippaasti eteen ennen erikoisesteitä, jotta se unohtaisi kyttäämiset ja keskittyisi itse suoritukseen. Kouluratsuna ori on kiva. Vaativa B liikkeet ori hallitsee erinomaisesti, ja kun alkuverryttelyt on tehty huolella on se kivan kevyt kädelle ja kulkee oikein käyttäen koko kroppaansa. Maastossa ori ei ole varmimmasta päästä, vaan saattaa säikähtäessään tehdä täyskäännöksen takaisin kohti tallia.
© reibili

Sukutaulu

i. Tilkkeen Rintamakarkuri
KTK-II
rt, 153cm
ii. Alokaskaste
rt, 157cm
iii. Aakkosto
rt, 151cm
iie. Sakariini
rt, 149cm
ie. Hokkuspokkus
prt, 156cm
iei. Manipuloija
trt, 150cm
iee. Ellipsi
prt, 157cm
e. Harakanlento
KTK-I
rt, 152cm
ei. Variksenpesä
prt, 157cm
eii. Vaniljakaramelli
trt, 152cm
eie. Pikseli
rt, 156cm
ee. Olivia
prt, 157cm
eei. Veikkonen
rt, 158cm
eee. Maikin Manteli
rt, 157cm

Isänisä Alokaskaste oli luonteeltaan hieman karjas ori, joka kilpailupaikoille tullessaan ilmoitti kovaan ääneen saapuneensa paikalle ja saattoi hieman esittää kevätjuhlaliikkeitä siihen päälle. Pian ori tulikin tunnetuksi tästä, mutta ennenkaikkea se oli tunnettu kilpailusaavutuksistaan. Ori sijoittui usein ja se kilpaili menestyksekkäästi kenttäratsuna. Ori kuoli ähkyyn 22 vuotiaana. Sitä ennen se ehti jättää yli sata jälkeläistä ja emän isäksikin se on ehtinyt jo usealle varsalle.

Isänisänisä Aakkosto kilpaili valjakkoajossa menestyksekkäästi. Siitä kertonee varmasti se, että ori on kaksinkertainen valjakkoajon MM kultamitalisti sen lisäksi, että sen meriittilistalta löytyy myös yksi SM hopea ja kaksi SM kultaa. Luonteeltaan ori oli hieman vihainen ja valitettavasti se periytti tätä vahvasti myös jälkeläisilleen. Kun asia huomattiin, ei oria enää tarjottu lainkaan jalostukseen kyselyistä huolimatta. Ennen siitosmarkkinoilta vetäytymistä ori ehti jättää lähemmäs sata jälkeläistä, joista etenkin orijälkeläiset ovat olleet isänsä tapaan vähän vihaisia mutta erittäin hyviä kilpahevosia.

Isänisänemä Sakariini on tämän suvun musta lammas. Se ei kilpaillut ratsastuksen lajeissa lainkaan, vaan teki uransa ravihevosena. Se oli kuitenkin koulutettu myös ratsun tehtäviin ja suoritti Helppo B ratoja kouluratsuna varsin mallikkaasti. Hankosidevamma katkaisi tamman raviuran 10 vuotiaana ja sitä yritettiin astuttaa useilla ravioreilla tuloksetta. Muutaman välivuoden jälkeen se päätettiin astuttaa ratsuorilla nimeltä Salusiini. Tästä varsasta ei odotettu mitään muuta kuin kivaa harrasteratsua, mutta kuten tiedämme, niin ei aivan käynyt. Kun tamman periyttäjänlahjat toisen varsan jälkeen ratsupuolella huomattiin, sen osti eräs tunnettu suomenhevoskasvattaja ja sittemmin Sakariini onkin saanut seitsemän hienoa varsaa, joista on tullut hyviä suoritushevosia lajiin kuin lajiin.

Isänemä Hokkuspokkus ei itse koskaan kilpaillut missään, vaikka se suorittikin Helppo A tehtäviä kouluratsuna ja hyppäsi ratana 100cm. Se teki oman uransa ratsastuskoulun tuntiratsuna, josta se ostettiin erään perheen harrasteratsuksi 16 vuotiaana, perheen tyttären ensimmäiseksi hevoseksi. Pian kävi ilmi, ettei tamma oikein soveltunut ensimmäiseksi hevoseksi ratsastuskoulu taustastaan huolimatta ja näin se päätyi jälleen vaihtamaan kotia. Sen osti eräs aloitteleva suomenehvoskasvattaja, ja varsinaisen lottovoiton saikin. Tamma on osoittautunut hyväksi periyttäjäksi, se jättää varsoillensa hyvää rakennetta, yhteistyökykyistä luonnetta ja ne soveltuvat jokaiseen ratsastusurheilun lajiin.

Isänemänisä Manipuloija ei varmasti enemmän ratsastusurheilua ja etenkin suomenhevosia seuraaville esittelyjä kaipaa. Ori on urallaan voittanut kerran kenttäratsastuksen SM kultaa CIC1 tasolla ja sen lisäksi sillä on kaksi SM hopeaa. Menestystä se niitti kilparadoilla myös valjakkoajossa ja sieltä saavutuksena on yksi SM kulta. Luonteeltaan ori oli varsin nöyrä ja se jätti hyvää luonnettaan myös jälkeläisiinsä. Sen lisäksi se periytti hyvin vahvasti omaa leimaansa ja etenkin sen pojat on varsin helposti tunnistettavissa isänsä pojiksi.

Isänemänemä Ellipsi oli tamma, jota kohtaan kasvattajalla oli kovat odotukset. Tamma valitettavasti loukkaantui vakavasti kolmevuotiaana ennen kuin sitä oltiin edes ehditty aloittaa ratsuttamaan, ja vamman myötä kävi heti selväksi, ettei tammasta saisi enää ratsua, sillä sen jalka ei sitä kestäisi. Kiltti tamma eleli kasvattajansa hoteissa 8 vuotiaaki asti vähän niin sanotusti "pellossa", eli se ei osannut mitään ja oli kiltistä luonteestaan ajoittain haastava käsitellä vain, koska sitä ei oltu paljon käsitelty. Kasvattaja astutti sen kerran ja varsasta tulikin oikein hyvä. Ellipsi valiettavasti ei jäänyt enää uudelleen kantavaksi lukuisista yrityksistä huolimatta, ja se lopetettiin 15 vuotiaana kasvattajansa luona jossa se oli koko elämänsä elänyt.

Emänisä Variksenpesä ei ollut itse kummoinenkaan kilpahevonen, vaan se asusteli kasvattajallaan koko ikänsä, jolla ei ollut aikaa kilpailuttaa oria. Se oli luonteeltaan oikea lapanen, sille kävi kaikki mitä sen kanssa tehtiin eikä sitä olisi oriksi uskonutkaan ellei kurkannut jalkojen väliin. Sitä käytettiin kasvattajansa toimesta vähän myös siitokseen, ja se jättikin luonteeltaan helppoja varsoja, joista on tullut oikein hyviä kilpahevosiakin.

Emänisänisä Vaniljakaramelli oli karjas ori, jota kilpakumppanit oppivat äkkiä väistämään kisapaikoilla. Ei se ilkeä ollut, mutta huuteli kovaan ääneen toisille hevosille, kasvoi kaksi metriä silmissä ja yritti päästä tekemään tuttavuutta jokaisen eteen tulevan tamman kanssa. Esteitä 110cm ratana hyppäävä ori oli menestynyt kilpahevonen kansallisella tasolla, ja ennen kokonaan eläköitymistään se sai reilut sata varsaa, jotka ovat perineet isänsä hienon rakenteen, mutta ovat olleet paljon mukavampia käsitellä.

Emänisänemä Pikseli oli luonteeltaan kiltti tamma ja periytti luonnettaan myös varsoilleen, joita se sai kahdeksan kappaletta, kunnes ei enää vanhemmalla iällä tiinehtynyt. Pikseli kilpaili kouluratsuna Vaativa B luokissa ja olikin lennokkaiden ja joustavien liikkeidensä kanssa melko näyttävä näky. Pikselin varsat olivat haluttuja ja ne kaikki löysivät kodin osaavien kilparatsastajien luota ja vanhimmat niistä ovat tehneet menestyksekkään uran omissa lajeissaan.

Emänemä Olivia loukkasi oikean etujalkansa painessaan toisten varsojen kanssa vuosikkaana. Loukkaantuminen esti sen kilpauran kokonaan, mutta se jäi kevyeen käyttöön kasvattajalleen ja sittemmin tekemään varsoja. Tamma tuli sellaisesta suvusta, että sillä oli rutkasti siitosarvoa ilman omia kilpailunäyttöjäkin. Luonteeltaan hapan tamma ei ollut kaikista mukavin käsitellä etenkään varsa allaan, mutta se ei onneksi jättänyt luonnettaan varsoihinsa.

Emänemänisä Veikkonen on itse ravisukuinen ja sen kasvattaja yritti turhaan useita vuosia saada Veikkosesta itselleen edes harrasteravuria. Lopulta kymmenen vuotiaana kasvattaja luovutti ja möi laukkaherkän orin ratsuksi. Oli hilkulla, ettei Veikkosta olisi ruunattu uuteen kotiin muuttaessa, mutta sen verran kiltti ja helppo se oli käsitellä, että uusi omistaja luopui ajatuksesta. Onneksi niin, sillä uuden omistajansa kanssa Veikkonen kilpaili menestyksekkäästi niin koulussa, esteillä ja valjakossa. Satunnaisesti se kävi kilpailemassa myös kenttäesteratsastuskisoissa ottaen muutaman sijoituksen sieltäkin. Veikkonen oli oikea monitoimihevonen, aivan kuten sen jälkeläisetkin joita se ehti ennen kuolemaansa jättää reilut sata kappaletta.

Emänemänemä Maikin Manteli oli kuvankaunis tamma, joka kenttäratsun uran ohella kierteli myös näyttelykehissä. Tamma kilpaili kenttää CIC1 tasolla menestyksekkäästi. Se oli vauhtikestävä ja rakasti hyppäämistä, ja sen ura jatkuikin useita vuosia aina siihen asti, että omistaja päätti astuttaa sen. Tamma tiinehtyi kuitenkin valitettavan heikosti ja lopulta se sai vain kaksi varsaa, jotka ovat tahollaan tehneet hyvät urat kilpakentillä ja perineet emänsä hienon rakenteen sekä kiltin luonteen.
© reibili (sukuselvityksen saa kopioida tamman jälkeläisille copyja vastaan)

Kisakalenteri, KERJ

00.00.2010 paikka luokka sijoitus

Kisakalenteri, ERJ

00.00.2010 paikka luokka sijoitus

Kisakalenteri, KRJ

00.00.2010 paikka luokka sijoitus

Kisakalenteri, VVJ

00.00.2010 paikka luokka sijoitus

Valmennukset / Päiväkirja

Päiväkirjamerkintä 00.00.2018

kirjoittanut omistaja