Nuoskanököttäjä

ktk-kelpoinen
VIRTUAALIHEVONEN

Nimi Nuoskanököttäjä "Nökö"
Jälkeläiset
00.00.2018, nimi i. nimi
Saavutukset
Saavutus

saavutus

Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, tamma
Syntymäaika, ikä 20.03.2018, 2v
Väri, säkä vkk, 156cm
Rekisteritunnus VH19-018-0382
Koulutustaso/painotus Helppo / kenttäpainotus
Kasvattaja Susiraja
Omistaja ​reibili, VRL-10965
Varaa astutus  

Luonne

"Se, jolla on varaa olla kärsivällinen, voi saada minkä haluaa" taisi tuumata muuan Benjamin Franklin. Ja minä olin toden totta venyttänyt kärsivällisyyteni melkein äärirajoille etsiessäni Kinoskuikuilijalle sopivaa tammaa, eikä sellaista tahtonut tulla vastaan, josta olisin varsaa halunnut. Aina en aivan itsekään tiennyt mitä tarkalleen hain, tiesin vain, etten voi ja halua yhdistää Jullea minkä tahansa tamman kanssa - siinä pitää olla sitä jotain. Olin jo taas luopunut etsinnöistä, kunnes sitten Susirajasta kyseltiin kasvattien kuulumisia, minä sinne heti toki tarinoimaan kuinka hieno Julle on ja ettei se enää oikein tee mitään tällä hetkellä, poloinen on ilman morsiantakin. Saatoin hieman vinkata asiasta kasvattajatädille ja siitä sitten lyhyestä virsi kaunis, käytiin Jullen kanssa vierailulla voikon tamman Sukkahousuhevin luona, joka asusteli Susirajassa. Sittemmin Sukkis varsoi voikon tammavarsan, jollaisen puolesta olin pitänyt sormeni ristissä. Kannatti odotella! Yhdistelmästä syntyi Nökö, joka on jo saanut pitkän litanian useita muitakin lempinimiä, eniten niistä käytössä on Nökömökö. Nökö muutti Ristikallioon heti vieroituksen jälkeen ja otti kyllä heti paikkansa laumassa ja meidän sydämissämme. Jokaisessa tallissa täytyy olla yksi kiintiökenttähevonen, ja Nökö on meidän sellainen.

Nökö on kaikkien onneksi tullut paljon enemmän emäänsä kuin isäänsä, sillä sen isä ei ole tallityöntekijöidemme suuressa suosiossa, jostain kumman syystä. Nökön kanssa he kuitenkin puuhastelevat mielellään, minä mukaan lukien. Nököllä on kyllä pilkettä silmäkulmassa eikä se ole aivan lapanen, mutta kiltti kyllä. Juju piileekin siinä, että siltä pitää osata pyytää oikein, sitä ei saa käskyttää vaan siltä täytyy pyytää. Jos menet ja vain käskytät, saat vastaasi korvat luimussa mököttävän tamman, joka kasvattaa kavioistaan juuret siihen paikkaan, eikä tee enää mitään, mököttää vain. Tästä syystä sille on siunaantunut myös lempinimi Nökömökö. Kun yhteinen sävel on löydetty, ei varmasti ole mitään, mitä Nökö ei suostuisi tekemään. Se on helppo kengittää, lastata ja käsitellä melkein missä vain tilanteessa. Taluttaessa kuitenkin on syytä olla hereillä, toisinaan Nökö voi olla hieman hätäinen ja jyrää tarhoille päin mentäessä. Se on vahingossa oppinut kuinka se pääsee ihmisiltä karkuun, joten se talutetaan aina ketju leuan alla. Ruokiaan tämä ahne tamma kyllä suojelee lohikäärmeen lailla, eikä ruoka-aikoina karsinaan ole mitään asiaa. Tästä syystä se myös tarhataan yksin, sehän ajaisi toiset pois jopa niiden omilta heinäkasoiltaan ja söisi kaiken itse.

Ratsain Nökö on sellainen ihan perusmukava hevonen, se ei varsinaisesti ole mikään liitokavio ja toisinaan kaasu on hieman hukassa, jarrut siitä kyllä löytyy usein turhankin herkästi silloin, jos ratsastaja ei osaa pitää istuntaansa kasassa vaan heiluu selässä miten sattuu. Sen saa mukavasti hereille ja avuille tekemällä paljon siirtymisiä alkuverryttelyjen aikaan, voltteja tekemällä tamma notkistuu mukavasti.
Se suorittaa HeB kouluradan kyllä ja hyppää ratana vähän alle metriä hyvällä tekniikalla, maastossakin se viihtyy, oikein näppärä kenttähevonen helppoon luokkaan siis. Maastossa Nökö on varmajalkainen ja luotettava hevonen, sillä on itseluottamus kohdillaan eikä se tunnu säikkyvän oikein mitään.
© reibili

Sukutaulu

i. Kinoskuikuilija
KTK-III, SV-II
m, 157cm
ii. Turmeltajan Pakastus
KTK-II
prt, 148cm
iii. Hankeenjäänyt
KTK-III, SLA-I, KERJ-I, ERJ-I
rt, 147cm
iie. Harmonian Suvineito
KERJ-I
vkk, 151cm
ie. Ch Katvekallas
KTK-II, KERJ-I, SLA-I
tn, 154cm
iei. Turmeltajan Kalmakeikari
YLA1, KTK-II, SLA-I, KERJ-I, ERJ-I, KRJ-II
vrt, 160cm
iee. Ch Varjotanssi
KTK-II, SLA-I, KERJ-I ​
prn, 158cm
e. Sukkahousuhevi
KTK-II
vkk, 156cm
ei. Turmeltajan Taivas Lyö Tulta
KTK-II, SLA-I, KRJ-I, ERJ-I
tprt, 170cm
eii. Turmeltajan Pilvikuningas
SLA-II, KRJ-I
rtkm, 147cm
eie. Turmeltajan Rokkirella
SLA-I, ERJ-I
tprt, 161cm
ee. VIR MVA C Runon Kuurteinen
KTK-III, SLA-I, KRJ-II, ERJ-I
vkk, 150cm
eei. Viljo Sälisteri

vkk, 150cm
eee. Vuornan Kuura
KRJ-I
tprt, 149cm

Kisakalenteri, KERJ

00.00.0000 paikka luokka sijoitus
00.00.0000 paikka luokka sijoitus
00.00.0000 paikka luokka sijoitus
00.00.0000 paikka luokka sijoitus
00.00.0000 paikka luokka sijoitus
00.00.0000 paikka luokka sijoitus
00.00.0000 paikka luokka sijoitus
00.00.0000 paikka luokka sijoitus

Valmennukset / Päiväkirja

Päiväkirjamerkintä 00.00.2018

kirjoittanut omistaja