Info

Varsapäivä

PVM: 25.08.2018 (HUOM! tulokset eivät välttämättä valmistu ajoissa juuri tälle päivälle, joten valmistauduthan mahdollisesti pieneen odotteluun)
VIP: 23.08.2018
Järjestäjä & Järjestyspaikka reibili, Ristikallio

Koska Ristikallion tapahtumat ovat tähän asti olleet vain aikuisille hevosille soveltuvia, on tässä kohtaa hyvä huomoida varsoja ja niiden omistajia. Nyt yhden päivän ajan 1-3 vuotiaat varsat ja niiden omistajat paistattelevat huomion keskipisteenä, sillä 25.8 järjestettävä tapahtuma kestää koko päivän, aamusta iltaan, ja tarjoaa toivottavasti jokaiselle jotain mieluista tekemistä.

Aamulla kello 9.00 järjestetään leikkimieliset varsanäyttelyt, joihin ovat tervetulleita 1-3 vuotiaat varsat (myös aikuiskuvilla). Näyttelyt saadaan toivottavasti vietyä läpi aikataulussa, sillä kello 14 alkaa Ristikallion kentällä pidettävä irtohypytystilaisuus, jossa esteiden maksimikorkeus on 40cm. Tämän jälkeen kello 18 siirrytään maneesiin, jossa päivän kruunaa pieni este/temppurata, jonka tarkoituksena on testata, kuinka hyvin te pelaatte yhteen varsojenne kanssa.

Kaikkiin päivän ohjelmaan ei ole pakko osallistua, vaan voit osallistua vaikka vain näyttelyihin, pelkästään irtohypytystilaisuuteen tai tulla vasta illalla ja käydä temppuilemassa. Varsat voidaan majoittaa Ristikallion vapaisiin karsinoihin tarvittaessa.
Jokainen osallistuja saa päivän kulusta pienen kommentin. Kommentit löydät aivan tämän sivun lopusta, jonne kaikki päivän osallistujat kommentteineen on listattu päivän päätteeksi

Osallistumisohjeet ja muu ohjeistus

- Osallistujia otetaan mukaan rajattomasti
- Yksi omistaja voi tuoda mukanaan niin monta varsaa, kun pystyy paikanpäälle kuljettamaan
- Tapahtuma on avoinna vain suomenhevosvarsoille omistajineen.
- Lähetä osallistuminen sähköpostiin virtuaalireibili@gmail.com otsikolla Varsapäivä. Mainitse, mikäli et halua osallistua johonkin päivän tapahtumaan, tai haluat osallistua vain yhteen tiettyyn tapahtumaan.

Osallistumiset muodossa
Omistaja - <*a href="sivujen osoite">Hevosen nimi<*/a*> (poista tähdet)
Tähän maininta, osallistutko koko päivälle, vai johonkin tiettyyn tapahtumaan. Näyttelyihin ilmoittautuessa mainitse myös, kumpaan luokkaan hevonen ilmoitetaan.

Tapahtumat ja osallistujat Tulokset

Klo 9.00 - Varsanäyttelyt
Näyttelyt viedään läpi "söpöin voittaa" periaatteella. Hevosen rakennetta ei varsinaisesti arvostella (hevosella ei siis tarvitse olla rakennekuvaa, muutkin käy), vaan paremmusjärjestys määräytyy sen mukaan, kuinka hurmaavana mitäkin varsaa pidän. Jokainen osallistuja saa pienen kommentin varsastaan, olipa se sitten mainintaa sen ulkonäöstä tai käytöksestä tilaisuudessa.

Luokka 1 - varsakuvalliset / Tulokset

1. Sylvi VRL-08179 - Vappulan Korvenkuiske
Kuisketta voisi paijailla koko päivän, jos se vain malttaisi pysyä paikoillaan! Hyvin eloisa ja erittäin suloinen varsa.

2. Tuire - Hengenvaaran Usvahukka
Likka hurmasi tuomarin superpörröisellä harjallaan, joskin sen käytöksessä olisi hieman parantamisen varaa ja siksi se jäi tänään toiseksi.

3. Tuire - Mörkövaaran Huntuhurmaaja
Kyöstiä jännitti uusi paikka tänään ihan hirmuisesti, eikä se oikein esiintynyt edukseen.

Luokka 2 - varsat aikuiskuvilla / Tulokset

1. Crimis - Navajan Kallonmurtaja
Murrissa on jotain joka vangitsee katseen. Hieno ryhdikäs ori, jota katselisi mielellään koko päivän. Oli pakko napata orista valokuva, jotta voin ihastella sitä vielä myöhemminkin!

2. Mandelbacke - Huvin Karneoli
Karneolilla on kaunis pää ja lempeä ilme. Tamma käyttäytyi hienosti kunhan alkujännityksestä oli päästy yli ja olisi sitten ollut vain paijattavana varmasti koko päivän.

3. Crimis - Kurjen Harlekiinihymy
Positiivisella asenteella esiintynyt ori valloitti tuomarin hyvällä käytöksellään ja ryhdikkäällä olemuksella. Pakkohan sille oli muutama porkkanakin syöttää.

4. Mandelbacke - Kuurtolan Pistaasia
Hyvin kaunis tamma, jota kuitenkin jännitti tänään uusi paikka sen verran, ettei aivan esiintynyt edukseen. Käykää useammin ihmisten ilmoilla, ettei uudet tilanteet niin kovin jännittäisi sitten aikuisena.

5. Mandelbacke - Runon Lemmenkuu
Henkeäsalpaavan kaunis tamma, jolla ei tänään ollut paras päivänsä. Liikkeet olivat kehässä jännittyneitä ja se tiputti tamman alemmas tuloksissa. Tosin hiki otsassa hevostaan perässä kisova esittäjä oli kyllä viihdyttävä näky.

6. Harmaatuulen oriasema - Runon Hunsvotti
Vekkuli tapaus, joka tahtoi tänään enemmän keskittyä tekemään tuttavuutta toisten kanssa kuin esiintyä. Orilla on erittäin kaunis pää. Ori on niin vilkas että suosittelisin ruunausta ellen uskoisi, että tästä tulee hyvä kilpahevonen ja kysyntää siitosorinakin tulee olemaan.

7. Maikki - Vaniman Niinu
Niinu on oikein kaunis, mutta siinä ei ollut oikein mitään, mikä olisi erityisesti erottanut sen joukosta. Hienosti käyttäytyvä tamma johon kuitenkin henkilökohtaisesti toivoisin vähän lisää eloa.

8. Mandelbacke - Hirttivaaran Metka
Metkan ilme oli jatkuvasti hieman järkyttynyt, eikä se oikein tuntunut käsittävän miksi se oli raahattu täysin vieraaseen paikkaan kaikkien töllistelväksi ja piilotteli vain esittäjänsä takana. Suloinen se silti on!

9. Elva VRL-14586 - Ultravioletti
Villi on oikein hieno tamma, mutta se ei tänään tosiaankaan esiintynyt edukseen. En tiedä missä kävitte pyörimässä ennen kehää, mutta yltäpäältä kurainen hevonen ja esittäjä olivat kieltämättä hauska näky!

10. Tinsu - Kaunon Marrasleidi
Martta on oikein sievä neiti, mutta käsittelijältään ja kehästä karkaaminen ei oikein ole eduksi, mikäli näyttelyissä mielii pärjätä.

Klo 14.00 - Irtohypytys
Irtohypytystilaisuudessa on tarkoitus päästää varsat vähän irrottelemaan kentälle ja katsoa kuinka ne hyppäävät, samalla arvioidaan hieman myös askellajeja. Varsoille jaetaan pisteitä asteikolla 1-5 ja niistä arvioidaan hyppytekniikkaa, kapasiteettiä ja rohkeutta. Pisteet ilmoitetaan edellä mainitussa järjestyksessä + askellajit (esim. 5-5-5+5). Pisteet arvotaan, eli tuloksia ei kannata ottaa kovin vakavasti. Esteiden korkeus on 40cm. Jokaiselle on luvassa muutaman sanan verran kommenttia siitä, kuinka irtohypytys sujui.

1. Tuire - Mörkövaaran Huntuhurmaaja
3-2-5+4. Kauniisti liikkuva varsa joka hyppää rohkeasti.

2. Tuire - Hengenvaaran Usvahukka
3-4-1+1. Ihan hyvällä tekniikalla hyppäävä, kyvykäas varsa, tarvitsee vain aimo annoksen lisää rohkeutta.

3. Crimis - Kurjen Harlekiinihymy
3-4-4+5. Laadukas varsa, josta tullaan varmasti vielä kuulemaan!

4. Crimis - Navajan Kallonmurtaja
2-4-1+4. Kun saa vain lisää rohkeutta, on tästä odotettavissa oikein näppärä peli kilpakentille.

5. Sylvi VRL-08179 - Vappulan Korvenkuiske
3-5-2+3. Erittäin hyvä kapasiteetti ja ahkeralla treenaamisella varmasti loistava hevonen myös esteille.

6. Maikki - Vaniman Niinu
1-5-5+3. Tekniikassa on paljonkin parantamisen varaa, pistetään säheltäminen tänään jännityksen piikkiin.

7. Elva VRL-14586 - Ultravioletti
5-3-4+4. Myönnettäköön, etten olisi odottanut tämän saavan hyviä pisteitä. Hyvää työtä!

8. Taikatuuli Holm - Jääneulanen
3-3-5+3. Tassaisen vahva suoritus. Erittän rohkeasti hyppäävä varsa.

9. Tinsu - Kaunon Marrasleidi
1-3-3+5. Ei oikein vakuuttanut tekniikallaan, mutta muuten hyvin tasapainoinen ja hyvä suoritus.

10. Mandelbacke - Hirttivaaran Metka
4-1-2+5. Laadukkaat askellajit, hyppää hyvällä tekniikalla mutta rohkeutta saisi olla enemmän.

11. Mandelbacke - Huvin Karneoli
2-4-2+4. Hienosti liikkuva varsa, jolle myös toivoisi lisää rohkeutta.

12. Mandelbacke - Kuurtolan Pistaasia
5-5-5+5. Laatua laatua.. Vielä kerran laatua! Erittäin hienosti hypätty, varsa liikkuukin oikein hienosti.

13. Mandelbacke - Runon Lemmenkuu
4-5-4+1. Muuten todella hieno ja tasapainoinen suoritus, mutta ilmeisesti jännityksen takia askellajit olivat hieman.. epämääräistä räpellystä, sanoisin.

14. Harmaatuulen oriasema - Runon Hunsvotti
4-2-2+1. Hyvällä tekniikalla hyppäävällä varsalla on hyvä tulevaisuus edessään kunhan palaset loksahtelevat kohdalleen.

Klo 18.00 - Este/temppurata maneesilla
Maneesiin on työntekijöiden toimesta rakennettu pieni este ja temppurata. Koko homman ideana on vain hieman arvioida sitä, kuinka varsa ja omistajansa pelaavat yhteen, eli kuinka luottavainen varsa on omaa ihmistään kohtaan ja kuinka omistaja saa rohkaistua varsaa tekemään jotain, joka voi varsaa jännittää.
Rata ei ole kovin pitkä eikä fyysisesti vaativa, mutta vaatii hyvää hevosenkäsittelytaitoa. Radan ensimmäinen rasti on vesieste, jonne varsa tulee saada seisomaan kokonaan. Vettä esteessä on noin viidentoista sentin syvyydeltä. Toinen rasti on pieni puinen silta, jonka yli varsa tulee saada kävelemään. Kolmas rasti on hyvin simppeli, joskin myös omistaja joutuu hieman enemmän rehkimään, kun täytyy hypätä noin kolmekymmentä senttiä korkean tukin yli ja toivoa, että varsa hyppää rohkeasti perästä, sillä tukin molempiin päihin on aseteltu näyttävät ja värikkäät ja koristeelliset kukka-asetelmat, joita jotkut voivat hieman ihmetellä. Neljäs ja viimeinen rasti on ehkä ahneimpien hevosten mielestä kaikista paras. Siinä varsan tulee uskaltaa kohdata pelottavaksi tehty variksenpelätin, jonka toisesta taskusta pilkistää iso porkkana ja toisessa herkullinen tuppo heinää. Palkkioksi rohkeudesta lähestyä tätä kammotusta, varsa saa valita itselleen porkkanan tai heinät. Toki, vaikka varsa ei niitä itse uskaltaisikaan ottaa, on radan lopussa tarjolla varsalle pieni makupala kuitenkin. Omistajalle radan päätteeksi on tarjolla kahvit ja suklaalevy.
Varsat saavat pisteitä jokaiselta rastilta asteikolla 1-8, nämäkin pisteet arvotaan. Rastien lisäksi pisteytetään myös hevosen yhteistyöhalukkuus omistajansa kanssa. Pisteet ilmoitetaan edellämainitussa estejärjestyksessä, viimeinen kohta on yhteistyöhalukkuudesta saadut pisteet. Osallistujat laitetaan paremmuusjärjestykseen sen mukaan, että radan parhaiten suorittanut kaksikko, eli voittaja, on se, jolla on korkeimmat yhteispisteet. Jos yhteispisteet on useammalla samat, määräytyy järjestys yhteystyöhalukkuudesta saatujen pisteiden mukaan, jolloin isommat pisteet saanut on parempi. Jos samoja pisteitä on näissäkin paljon, arvotaan lopullinen paremmuusjärjestys. Jokaiselle temppuilijalle on luvassa muutaman sanan verran kommenttia siitä, kuinka rata sujui näin katselijan näkökulmasta.

1. Mandelbacke - Kuurtolan Pistaasia
6-7-8-8-8=37. Tätä suoritusta ei voi kuin kehua! Ensin hieman jännitti mutta varsa lähti sitten rohkeasti mukaan eikä ensimmäisen rastin jälkeen jännittänyt enää lainkaan. Upea pari!

2. Taikatuuli Holm - Jääneulanen
7-7-3-6-8=31. Erittäin hyvä suoritus. Rohkea, luottavainen varsa. Teidän yhteistyötä oli oikein miellyttävää katsoa.

3. Tuire - Mörkövaaran Huntuhurmaaja
2-5-7-8-8=30. Hienosti meni! Varsa hakee tukea käsittelijältään todella paljon ja on hyvin luottavainen.

4. Crimis - Kurjen Harlekiinihymy
2-8-8-1-7=26. Aika ailahtelevainen suoritus, mutta kun sait rohkaistua varsaa sujui rata hienosti. Ja kukapa ei variksenpelättimiä pelkäisi.

5. Mandelbacke - Hirttivaaran Metka
7-1-6-6-5=25. Rohkea varsa jolla on aimo annos omaa tahtoa. Tekee omat ratkaisunsa mikäli kokee ettei ihminen ole aivan tilanteen tasalla.

6. Crimis - Navajan Kallonmurtaja
3-5-7-7-2=24. Rehellisesti, en ymmärrä miten suoriuduitte tehtävistä niin hienosti, kun varsa on enempi kiinnostunut omista jutuistaan kuin siitä mitä ihminen sille sanoo..

7. Elva VRL-14586 - Ultravioletti
2-5-8-2-6=23. Hyvin yhteistyökykyinen ja rohkea varsa joka suoriutui radasta hienosti oman ihmisen rohkaisemana.

8. Harmaatuulen oriasema - Runon Hunsvotti
6-4-4-2-5=21. Oikein yhteistyökykyinen varsa, jota jännitti ajoittain hieman, mutta pienen rohkaisun kera suoriutui hienosti.

9. Tinsu - Kaunon Marrasleidi
6-3-4-3-5=21. Tasainen hyvä suoritus. Työskentelyä oli ilo katsella ja varsa rohkaistui koko ajan enemmän.

10. Tuire - Hengenvaaran Usvahukka
6-3-2-6-4=21. Selvästi hyvin omapäinen varsa, jolla on rohkeutta ja mukavasti yhteistyökykyäkin kun sen saa kaivettua ensin esille.

11. Sylvi VRL-08179 - Vappulan Korvenkuiske
4-2-3-5-6=20. Tasainen hyvä suoritus. Varsalla on yhteistyökykyä ja luottoa omaan ihmiseensä. Hienoa!

12. Mandelbacke - Huvin Karneoli
1-4-4-2-7=18. Hieman arkajalka varsa joka haki paljon tukea ja neuvoa ihmiseltä. Kuunteli hienosti ja suoritti kyllä, kun tarpeeksi rohkaisi.

13. Mandelbacke - Runon Lemmenkuu
4-5-1-3-3=16. Voimakastahtoinen varsa ja siihen nähden hyvä suoritus. Ohjaaja sai hienosti varsan kuulolle ja takaisin tähän maailmaan aina kun varsa meinasi alkaa tekemään omiaan.

14. Maikki - Vaniman Niinu
2-3-1-2-2=10. Teillä ei tänään ollut hyvä päivä. Varsa ei ole arkajalka, mutta sillä on vain todella vahva oma tahto.

Kommentit päivästä

Kommenttien tarkoitus on toimia inspiraation lähteenä esimerkiksi päiväkirjamerkintään, mutta niitä voi lisätä päiväkirjamerkinnäksi sellaisenaankin, mikäli niin haluaa, vaikka nämä eivät pitkiä olekaan. Kiitos kaikille mukana olijoille!

Tuire - Mörkövaaran Huntuhurmaaja/ Kyösti käyttäytyi koko päivän oikein hienosti. Varsa on oikein hieno kaikin puolin ja teidän työsentelyä oli ilo seurata. Kyösti teki minuun vaikutuksen erityisesti positiivisella asenteellaan, vaikka vähän ujostuttikin.

Tuire - Hengenvaaran Usvahukka / Likkaa on vaikea kuvailla. Se on todella hieno varsa noin muuten, mutta käytöksellään se ei oikein vakuuttanut missään vaiheessa. Päivä oli osaltanne oikein onnistunut ja siihen nähden kuinka hankalaksi Likka osaa heittäytyä, kaikki sujui oikein hienosti.

Crimis - Kurjen Harlekiinihymy / Tässä on myös varsa, joka teki minuun lähtemättömän vaikutuksen energisellä ja positiivisella asenteellaan kaikkea kohtaan. Hymy ei paljon ujostellut vaan otti vastaan avoimin mielin kaikki päivän haasteet ja suoritui niistä hienosti.

Crimis - Navajan Kallonmurtaja / Murri on vain niin kertakaikkisen hieno. Oli ilo seurata orin touhuja koko päivän ja sen lisäksi että se on hieno ulkoisesti, tuntuu sen luonnekin olevan kultaa. Rapsuta Murria oikein paljon minunkin puolestani illalla kun pääsette kotiin!

Sylvi VRL-08179 - Vappulan Korvenkuiske / Vauhdikas ja energinen tapaus, mutta ei missään nimessä huonolla tavalla. Kuiske on hyvinkin paijattava otus jota voisi halia ja silitellä koko päivän!

Maikki - Vaniman Niinu / Hyvin rauhallisesti koko päivän käyttäynyt varsa, joka ei tänään oikein missään vaiheessa esiintynyt edukseen niin, että se olisi erityisesti erottunut joukosta. Niinu vaikuttaa oikein mukavalta ja helpolta persoonalta.

Elva VRL-14586 - Ultravioletti / Teidän päivänne taisi olla täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Näyttelykehässä esiinnyitte yltäpäältä kuraisina ja märkinä, irtohypytys sujui mallikkaasti ja temppuradaltakin suoriuduitte paljon paremmin kuin mitä ehkä odotin aamuisen jälkeen.

Taikatuuli Holm - Jääneulanen / Teillä meni koko päivä oikein hienosti. Irtohypytyksessä sijoituitte korkeammalle kuin mitä henkilökohtaisesti olin odottanut ja temppuradalla vasta yllätittekin sijoittumalla toiseksi! Rohkeasti uusiin tilanteisiin suhtautuva varsa vaikuttaa kaikin puolin mukavalta kaverilta.

Tinsu - Kaunon Marrasleidi / Näyttelyissä olisi voinut suja paremmin, ellei varsa olisi karannut kesken kaiken käsittelijältään. Isommilta vahingoilta kuitenkin vältyttiin ja varsa antoi hienosti kiinni karkureissun päätteeksi.

Mandelbacke - Hirttivaaran Metka / Metkaa selkeästi hieman jännitti koko päivän olla vieraassa paikassa jossa oli paljon hälinää. Siihen nähden varsa käyttäytyi kuitenkin erittäin hienosti ja teidän tekemisiä oli kiva seurata. Sait hienosti rohkaistua varsaa aina tilanteen mukaan.

Mandelbacke - Huvin Karneoli / Karneoli on erittäin kaunis tamma, hyvin seurallinen ja tähän oli erityisen mukava päästä tutustumaan. Irtohypytys ei sujunut aivan odotusten mukaan, mutta uskon että tästä tulee loistava peli myös esteille kunhan vain treenaatte ahkerasti.

Mandelbacke - Kuurtolan Pistaasia / Pistaasiaan oli myös kiva päästä tutustumaan. Se on hyvin kaunis, todella lahjakas ja laadukas varsa irtohypytystilaisuuden perusteella. Temppuradan voitto ei tullut minulle yllätyksenä, teidän päivänne oli onnistumisia täynnä ja voitto meni oikeaan osoitteeseen!

Mandelbacke - Runon Lemmenkuu / Tämä tamma olisi ehdottomasti ollut näyttelyissä korkeammilla sijoilla, mikäli se olisi liikkunut paremmin. Ei sillä, ettenkö olisi ollut kovin viihdytetty katsoessani kuinka hikipäissäsi ja vähän kiroillen raahasit tammaa perässäsi. Irtohypytyksessä ei oikein vakuuttanut, temppuradallakin tamman luonto kävi hyvin selväksi. Voimakastahtoinen joskin hyvin käyttäytyvä varsa.

Harmaatuulen oriasema - Runon Hunsvotti / Tämä varsa vaikutti oikealta energiapommilta, josta voi kehittyä vielä vaikka mitä, kunhan tuo energia saadaan kanavoitua oikeisiin asioihin. Hyvin seurallinen ja kaikkien kanssa toimeen tuleva komea ori, jonka edesottamuksia kilpakentillä jään seuraamaan mielenkiinnolla.