Sardonic Sporthorses

Tervetuloa!

Sardonic on vuoden 2018 kesäkuussa alkunsa saanut, eräänlaisen öisen päähän piston lopputulos. Koska suomenhevoset saivat oman tallinsa, Ristikallion, niin miksi ei puoliverisillekin voisi rakentaa ihan omaa paikkaa sellaisilla puitteilla, että voisin kasvattaa enemmissä määrin myös puoliverisiä! Meillä ei nipoteta pikkuasioista, joten joskus paikat saattavat olla hieman rempallaan, hevosten hyvinvoinnista ei kuitenkaan tingitä.
Tallissa asuu iso lauma hevosia, joilla jokaisella on erityinen paikka omistajansa sydämessä olipa se sitten meille vain eläkeläiseksi ostettu, tai meillä syntymäastään asti asunut, huipulle noussut kilpahevonen.

Ole hyvä ja tutustu itse hevosiimme, varoitan kuitenkin tunkemasta sormia Serin karsinaan, se ei pidä siitä.

Ystävällisin terveisin, reibili (virtuaalireibili@gmail.com)
Jos tykkäsit, voit peukuttaa tallia VRL:n tallilistalla!

Esittely

Tila käsittää kolme eri tallirakennusta, joissa yhdessä asuvat tammat ja toisessa orit, kolmanteen majoitetaan siitostammat varsoineen. Tallin välittömästä läheisyydestä löytyy myös pihatto, johon vieroitetut varsat viedään laumaan kasvamaan. Pihatto on yhteinen Duán Stablen kanssa, talli kun sattuu sijaitsemaan aivan tämän tallin välittömässä läheisyydessä ja osittain jopa sen mailla. Varsalaumamme siis koostuvat sekalaisesta sakista ravi- sekä ratsuvarsoja.
Karsinoissa käytämme kuivikkeena olkea tai olkipellettiä, pihatossa pidetään ympäri vuoden paksu kerros olkea.
Kaikkien tallien toisessa päässä on pienet sosiaalitilat, joissa voi keittää kahvit tai syödä eväänsä, mitään erityisiä välineitä ruuan valmistukseen ei ole, mikro kuitenkin löytyy. Samasta päästä tallia löydät myös WC:n, mikäli hätä iskee. Tallit ovat sisustaltaan identtisiä keskenään.

Meiltä löytyy isot hiekka sekä nurmipohjaiset lankkutarhat, ja hehtaareittain laitumia. Meillä ei seisoteta hevosia karsinassa turhaan, vaan ne tarhaavat aamusta myöhälle iltaan vähintään neljän hevosen laumoissa, myös orit, mikäli ne ovat luonteeltaan sellaisia, että niitä voi toisten kanssa tarhata. Niille, jotka pitää tarhata yksinään, meillä on hieman pienemmät hiekkapohjaiset tarhat, joista on kuitenkin hyvin näköyhteys muihin tallin hevosiin, ja oriidenkaan ei tarvitse stressata sitä, etteivät ne näe kuningaskuntaansa. Tarpeen tullen voimme majoittaa hevosia ympärivuotisesti osassa tarhoissa, niihin on rakennettu katokset, joissa on hyvä oleskella vesisatella tai kovillakin pakkasilla.


Duánin kanssa yhteistä ovat myös maastoreitit. Talleja kiertää kilometreittään hiekkateitä, metsää ja metsäpolkuja joissa on hyvä käydä ratsastamassa.
Tallia kiertää myöskin maastoesterata, jossa on kapasiteettiä pitää isommatkin kenttäratsastuskisat vaativimmissakin luokissa.
Muutaman kilometrin päässä tallilta on pieni yksityinen lampi, jossa hevosia on hyvä uittaa. Uittaminen kuuluukin myös meidän hevosten treeniohjelmaan kesäaikaisin.
Sen lisäksi, että hevosta voi liikuttaa monipuolisesti metsäisissä maisemissa, löytyy meiltä myös kenttä sekä maneesi, joista etenkin maneesti on jostain syystä todella suosittu talvipakkasilla.




Ulkoasu © reibili
Otsikon kuvat © Raul Lieberwirth & Patrick Bouquet
Etusivun koristekuvat © nosha, Eric Fleming ja Vapaasti by AK
Tämä on virtuaalitalli / this is a sim-game stable