Sardonic Sporthorses

Perustiedot

Tämä on virtuaalihevonen ! / this is a sim-game horse! Sivun tiedot ja kuvat eivät liity millään tavoin toisiinsa!
Everything on these pages is just imagination and has nothing to do with real horses
© Suomen Hippos / Emilia Fager
Nimi Jalouse F "Jalo" Sukupuoli Ori
RekisterinumeroVH16-021-0093 Syntymäaika 09.12.2015, 10v
RotuTrakehner Väri, Säkäkorkeustrn, 169cm
Omistaja ​reibili, VRL-10965 Kasvattaja Faconde
Painotus Koulupainotus Koulutustaso GP
Saavutukset KTK-III Kiinnostaako varsa? Varaa astutus

VSN näyttelyt (0p)
paikka - ? (pisteet)

Luonne

"Siis sä teit mitä!" mieheni kivahti puhelimeen kun soitin kotimatkalla hänelle kertoakseni, että olin jälleen ostanut uuden hevosen, kenttäratsun sijaan jälleen uuden kouluhevosen. "Siis kyllähän mä tiedän, että ei tämä nyt ollut oikeastaan sitä mitä mä lähdin hakemaan. On se kuitenkin oikeaa rotua!" puolustauduin. Sitä paitsi mitä minä asiaa hänelle enempää selittämään, kun mieheni ei kuitenkaan ollut sen enempää hevosista kiinnostunut, joskus pakotettuna joutui päiväheiniä antamaan. Tykkäsi se meidän Terostakin, joten miksi se ei voisi tykästyä Jaloonkin.. ajan kanssa..
Tallityöntekijänikin pudistelivat toivottomana päätään kun kotona tulin kertoneeksi heille ostoksestani. Alun perin olin etsinyt kenttäpainotteista trakehneria, mutta se sai nyt jäädä, sillä olin iskenyt silmäni tähän hurmurioriiseen ja pakkohan se oli ostaa. Jalo on tullut jäädäkseen.

Valitettavasti ei voi sanoa, että Jalo olisi luonteeltaan varsin herttainen pullamössöori. Se on perinyt emältään säikyn luonteen, joskaan se ei ole aivan yhtä säikky, kun mitä minulle kerrottiin emän olevan. Ori kyllä siedättyy uusiin asioihin suhteellisen nopeasti, mutta säikähtäessään sen reaktiot ovat isoja ja usein vahvasti liitoiteltuja. Käytävällä seistessä se saattaa esimerkiksi pyllähtää istumaan säikähtäessään yhtäkkistä kovaa ääntä, mutta jos ihminen vain malttaa olla asiaan reagoimatta ja jatkaa touhujaan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan, unohtaa Jalokin panikoida asiaa sen enempää. Tästä syystä Jalo hoidetaan aina käytävällä, karsinassa olo sen kanssa voi olla hieman omalla hengellään leikkimistä jos se sattuisi säikähtämään jotain. Kengitys sujuu hyvin pienessä rauhoituksessa, kuljetuskoppiin Jalo nousee hienosti mutta stressaa jonkin verran pitkillä matkoilla. Jalo talutetaan aina naru turvan ympäri. Se ei jyrää, eikä meuhkaa tammojen perään, mutta se on paremmin hallittavissa näin siltä varalta, että matkalla tarhasta talliin sattuisi jotain niinkin odottamatonta, kuin se, että jollain hevosella on uusi, Jalon mielestä väärän värinen loimi jota täytyy kytätä ja hieman pelätä.

Ehkä Jalon herkkyydestä käsiteltäessä on jotain hyötyä työnteossa. Aivan yhtä herkästi kun se ragoi uusiin juttuihin ja vähän pelottaviin asioihin, reagoi se myös apuihin, etenkin pohjeapuihin ja istuntaan herkästi ja nopeasti. Tämä tekee siitä oikein miellyttävän ratsun, joskin Jalo ei silti anna mitään ilmaiseksi. Sen kanssa täytyy olla koko ajan hereillä, eikä sille saa antaa tilaisuutta kytätä kentän tai maneesin laidalle. Säikähtäessään Jalo heittää komeat pukit. Ja se joka luulee, että ison hevosen isoihin liikkeisiin on helppo itse reagoida ja pysyä mukana, on väärässä. Jalo on yllättävän ketterä ja ehtii esittää monta kevätjuhlaliikettä, joka usein johtaa siihen että ratsastaja tekee tarkempaa tuttavuutta kentän pohjan kanssa. Jalolla on kolme hyvää askellajia sitten, kun sen saa keskittymään töihin ja hyvin ohjan ja pohkeen väliin. Sen kokoamiskyky on uskomaton, ja tuntuu että mitä enemmän yrittää, sitä enemmän Jalo painuu kasaan. Se pidentää ja lyhentää askelta hyvin, laukka pyörii hienosti ja ravissa on miellyttävä istua. Käynti on mukavan reipasta olematta kuitenkaan hätäistä ja siinä on kivasti väljyyttä sekä hyvä yliastunta.
Maastoon Jalon kanssa ei voi suositella lähtevänsä yksin. Kaverinkaan kanssa se ei ole maastoratsuna luotettavimmasta päästä, mutta kulkee kyllä rauhassa porukan keskellä, mikäli ratsastaja ei ole jo valmiiksi jännittynyt ja odota räjähdystä.
© reibili

Suku ja jälkeläiset

i. Criminal Kid
KTK II
trn, trak, 168cm
ii. King Julian
trn, trak, 170cm
iii. Ashford Jules Verne
rn, trak, 170cm
iie. Karmalita
m, trak, 166cm
ie. Chemical Bride
rn, trak, 168cm
iei. Versailles
prn, trak, 168cm
iee. Chemical Rose
rt, trak, 169cm
e. Jewelberry
KTK-II, KRJ-I, YLA2
prn, trak, 166cm
ei. Firewind
rnkm, trak, 167cm
eii. Cerewan
km, trak
eie. Fiona GER
trn, trak
ee. Jewellily
rt
eei. Tigerboy
rt
eee. Jewelpride
Syntymäaika, skp Nimi Emä/Isä Omistaja
00.00.2017, ori/tamma nimi nimi omistaja
00.00.2017, ori/tamma nimi nimi omistaja
00.00.2017, ori/tamma nimi nimi omistaja

Kisakalenteri

KRJ

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Ulkoasu © reibili
Otsikon kuvat © Raul Lieberwirth & Patrick Bouquet
Etusivun koristekuvat © nosha, Eric Fleming ja Vapaasti by AK
Tämä on virtuaalitalli / this is a sim-game stable